Historie

Shinson Hapkidos historie

Sonsanim Ko. Myong - grundlæggeren af Shinson Hapkido

Sonsanim Ko Myong

Sonsanim (son-mester) Ko. Myong født I 1953, startede sin uddannelse i Son (Buddhistisk meditations øvelse, også kendt som Zen) og den traditionelle Koreanske helbredelseskunst (indre og ydre selvforsvar), der i dag er kendt som Hapkido og Taekwondo.

Han har studeret i mange klostre og Dojangs (Kampkunst-skoler) ved Seoul. Hans lærere er, Stormester Chong Hwa (Son) og Park Hyun-Soo (Hapkido). Gennem hyppige besøg i klostre og skoler i hele Korea, fik han også indsigt i traditionel koreansk kultur, visdom og meget andet.

Sonsanim Ko Myong

Fra 1976 til 1978 var han medlem af National Team of the Korea Hapkido Association og blev national mester. I 1977 fik han 5. dan i Taekwondo og i 1978, 6. dan i Hapkido.

Tidligt i 1978 blev Sonsanim (son-mester) Ko. Myong inviteret til Europa for at undervise i selvforsvar. Her grundlagde han Kung Jung Mu Sul Hapkido, som 10 år senere blev omdøbt til det vi kender i dag: Shinson Hapkido.

I dag, er flere af hans egne elever selv blevet lærere, spredt udover hele Europa (Danmark, Belgien, Holland, Østrig, Schweiz, Spanien og Tyskland). Selv i Peru er der blevet åbnet en Shinson Hapkido Skole.

Shinson Hapkido i Danmark

I Danmark er der i dag 21 dan-bærere (sort-bælter). De har alle bestået en 4 dages dan-prøve under Sonsanim Ko. Myong i Darmstadt, Tyskland.

Med Shinson Hapkido, vil Ko. Myong guide mænd og kvinder gennem vejen til: fred, naturligt liv, balance og harmoni mellem menneske og natur - En sti, åben for ALLE.