Om Shinson Hapkido

Introduktion

I Shinson Hapkido gælder det ikke om hvem der kan lave flest mål, svømme hurtigst, løbe hurtigst eller springe længst. Her tæller det, om du kan lave dine spark lidt bedre denne gang, dine slag lidt hurtigere, eller kaste din træningspartner lidt bedre end sidst.

Øvelser med Chang Bong

Disse personlige mål er ikke afhængige af hvor meget andre træner, men hvor meget du selv lægger i din træning - uanset om du er barn eller voksen. Der sikres en naturlig fremdrift i dine færdigheder i form af bælte prøver.

Der er selvfølgelig også en effekt bag teknikkerne. Brug af Shinson Hapkido handler om at forsvare sig bedst muligt, hvis det er nødvendigt. Det bedste forsvar er, ikke at være der, hvor angrebet finder sted. Men hvis man kommer i en situation, hvor det ikke er muligt at komme væk, så er det vigtigt at være forberedt.

Træningen omfatter mange forskellige aspekter som kondition, smidighed, selvtillid, balance, sammenhold, filosofi og selvforsvarsteknikker.

Mere om  Shinson Hapkido

Der findes mange grene inden for kampsport / kampkunst, og det er ikke lige meget hvilken man vælger. Der ligger meget forskellige tanker og teknikker bag de forskellige former.

Pinselejr

Shinson Hapkido bygger på bredde og harmoni. Det der for mange startede som en måde at lære at forsvare sig på, bliver med tiden en måde at holde krop og sind sundt.

Shinson Hapkido stammer fra Korea og bygger på gamle principper. Shinson Hapkido er aldrig kommet til Europa for at kunne benyttes som konkurrence-sport. Det ville stride mod grundprincipperne, og desuden være for farligt, da der ikke er lagt begrænsning på de teknikker der må læres.

Det mange umiddelbart ikke tænker på er, at spark, slag, fald og nervetryk er en glimrende form for gymnastik, hvor man får trænet og masseret hele kroppen. I takt med at fysikken og færdighederne styrkes, stiger det mentale overskud.

Læringsprocessen er delt op i bæltegrader, og til hvert bælte er der et pensum der skal læres for at kunne gå til graduering (bælte prøve). Her vurderes folk ikke ens, da der ikke er 2 mennesker der er ens. Hver enkelt vurderes ud fra sin personlige præstation og udvikling.

Kast

Der er disciplin i træningen, da det er nødvendigt for at forbedre folks færdigheder, og for at at sikre at den fornødne koncentration er til stede. Uden dette ville der ske uheld, og folks udvikling ville gå langsommere.

Når børn træner, bliver der trænet på et niveau som de kan være med på. De får gennem træningen et fornuftigt forhold til autoriteter og lærer hvordan man behandler hinanden og omgivelserne med respekt.

Hvis du kan se dig selv i disse rammer, så skal du være velkommen til at kigge forbi og prøve at træne med. Børn mellem 6 og 9 år må meget gerne træne med deres forældre.