Teknikker

Det kan du lære

Nakbop

Nakbop

Fald - som er en del af frigørelsesteknikkerne. Måske bliver man skubbet eller kastet, og så er det nødvendigt at kunne falde så man lander blødt og ikke slår sig unødigt.

Su

Su

Frigørelsesteknikker - Su teknikkerne består af bevægelser som gør det muligt at slippe fri fra angriberens greb om bl.a. hånd­led, tøj og hals. Desuden indgår tryk på nervepunkter og låse, som en naturlig del af det at slippe fri fra angriberen.

Sugi Sul/Jok Sul

Jok Sul

Hånd- og benteknikker - Shinson Hapkido hånd- og benteknikker er naturlige bevægelser, som kan bruges til gymnastik, massage og selvforsvar. Oprindeligt er disse teknikker udviklet af sundhedsmæssige grunde. Men de kan i nødstilfælde bruges som et effektivt våben til selvforsvar.

Gigu Sul

Gigu Sul

Shinson Hapkido indeholder teknikker med div. genstande (Bl.a. stok, bælte, vifte og kniv).Træning med genstande fx stok, kræver opmærksomhed og en klar mental indstilling. Træningen begynder derfor med en indre meditation (Myong sang). Gennem stokken, bliver rækkevidde og slagkraft forhøjet, derfor må der ikke leges med den. Stokken skal behandles som en del af ens egen krop. Kun hvis krop, energi, hjerte/ånd og stok, er i harmoni, kan teknikkerne blive levende og harmoniske.

Son

Son

Meditation - Son betyder indre ro og afslappelse. Gennem intensiv indre koncentration, kan en ny følsomhed blive fundet, hvilket kan hjælpe til at kontrollere op- og nedture i livet. På den måde kan Son blive et effektivt middel i hverdagslivet.

Danjeon Hohupbop

Åndedrætsteknikker - Intensivt åndedræt til og fra den nedre del af maven (Danjeon), koncentrerer energien lige under navlen, styrker hele kroppen, og klarer hjerte og sind op.